Soita kitaraa

kitara

Tänään päätimme tutustuttaa lukijamme kitaransoiton alkeisiin. Mikäli olet aina toivonut osaavasi soittaa edes muutaman biisin kitaralla, tämä artikkeli on kuin tehty sinua varten!

Miksi soittaa kitaraa?

Vähintään yhden instrumentin hallitseminen on yksi perustaidoista, joita jokaisella ihmisellä tulisi olla hallussa. Kitara on helppo valinta, sillä se ei vie paljoa tilaa kotona, eikä se ole instrumenttina kalleimmasta päästä. Ensin voi ostaa halvemman kitaran, jolla pärjää alussa vallan mainiosti, ja jos oikein innostuu soittelemaan, niin voi sitten myöhemmin panostaa kunnon kitaraan. Kitaralla kappaleiden säestys on myös helppoa. Jos pidät laulamisesta, kitaransoitto on sinulle kätevä taito. Miltei jokaiseen kappaleeseen on saatavilla esimerkiksi netistä nuotteja, joiden mukaan soittaminen käy näppärästi. Oletko valmis? Voimme nyt aloittaa.

Kitaransoiton alkeet

Okei, olet saanut kitaran käteen. Mitä seuraavaksi? Kitara täytyy virittää, mikä hoidetaan yleensä viritysmittarin avulla. Kuitenkin alussa voit esimerkiksi ladata sovelluksen puhelimeesi, minkä avulla kitaran viritys onnistuu helposti. Yleensä ensimmäinen opeteltava asia on kitaran soinnut, joista löydät lisää tietoa esimerkiksi täältä. Kun olet oppinut muodostamaan sointuja, niin sinun tulee osata lukea tabulatuuria, jotta voit soittaa kappaleita. Sen jälkeen voit alkaa harjoittelemaan yksinkertaisilla kappaleilla. Parhaita kappaleita soittaa aloittelijoille ovat biisit, joissa on mahdollisimman vähän vaihtelua eri sointujen välillä.

Miten ja missä?

Kitaran soiton alkeiskursseja järjestetään varmasti ainakin isommissa kaupungeissa, ja monesti on mahdollista palkata myös yksityisopettaja, joka on uuden instrumentin opettelussa todella hyvä opetusmuoto, mutta valitettavasti joskus melko kallis. Mikäli et ajatellut laittaa kitaransoiton opettelemiseen rahaa juuri tällä hetkellä, kannattaa etsiä netistä kursseja ja ohjeita. Esimerkiksi Rockway tarjoaa hyvän alkeiskurssin kitaransoiton maailmaan, ja Youtubesta löytyy videoita pilvin pimein, joilla ensimmäinen tutustuminen voi alkaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *