Jukka Poika

Jukka Poika

Jukka Poika on Suomalainen reggaemuusikko, joka on raivannut Suomessa tietä reggae musiikille. Jukka Pojan myötä kyseinen musiikkilaji onkin noussut todella suureen suosioon ja vanavedessä on seurannut myös muita reggae muusikoita. Varsinainen läpimurto Jukka Pojan uralle oli vuonna 2011 ilmestynyt Silkkii, joka sai tämän artistin nimen kohoamaan suurenkin yleisön huulille.

Jukka Pojan musiikki on rennon letkeää ja viehättää monenikäisiä kuulijoita. Artisti on myös toiminut erinäisissä kokoonpanoissa, joista voisi mainita esimerkiksi Kapteeni Ä-ni, Jukka Poika ja Kompostikopla ja Jukka Poika ja Jenkkarekka. Musiikillinen ura alkoi kuitenkin Soul Captain Bandin kanssa, joka alkoi jo 1990-luvun loppupuolella. Jukka Poika päätti kuitenkin erota kokoonpanosta vuonna 2002 ja keskittyä omaan musiikkiinsa.

Levy-yhtiöitäkin on uran aikana ehtinyt olla muutamia, kuten vaikkapa Wolfram, Jenkkarekkaäänite ja Suomen Musiikki.

Jukka Poika on paitsi lahjakas musiikintekijä ja laulaja, hän hallitsee todella laaja-alaisen kattauksen erilaisia instrumentteja. Soittimia ovat esimerkiksi lyömäsoittimet, kitara, kosketinsoittimet, kontrabasso, nokkahuilu, rytmikone ja melodika.

Jukka Poika tunnettiin myös aiemmin Rastafari uskonnon kannattajana, johon esimerkiksi kuuluu kasvissyönti ja luonnonmukaan eläminen. Nykyään Jukka Poika ei kuitenkaan enää tunnusta Rastafari uskontoa, vaan on ilmoittanut olevansa ateisti. Kasvissyontikin on vaihtunut sekasyöntiin. Joillekkin faneille tämä oli vaikea asia hyväksyä, sillä osa Jukka Pojan imagoa ja viehätystä oli ollut myös hänen vankkumaton uskonsa ei kaupallisuuteen ja Babylonin välttämiseen. Suurimman kohun laannuttua, Jukka Pojan fanit ovat kuitenkin hyväksyneet artistin uudenlaisen elämäntyylin ja mikäpä siinä, sekä ihmiset että tilanteet muuttuvat meidän jokaisen elämässä. Jos Jukka Poika ei enää kokenut asiaa omakseen, on täyisin oikein että hän tekee asiassa omat ratkaisunsa ja elää oman ideologiansa mukaan oman näköistään elämää.

Jokatapauksessa, kyseessä on lahjakas ja innovatiivinen muusikko, jolla on edessään vielä todella monia ja tuottoisia vuosia. Jukka Poika on muuttanut pysyvästi Suomen musiikkimaailmaa ja tuonut reggaen sinne pysyvästi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *