Koko kansan Antti

antti1

Muistatteko vielä, kuinka Suomen Idolsin ensimmäisellä kaudella, vuonna 2003 Antti Tuisku kilpaili finaalissa Jani Wickholmia, sekä Hanna Pakarista, vastaan. Tuisku sijoittu kilpailussa kolmannelle sijalle. Voittaja Pakarinen oli parin hitin ihme, ja Wickholmista kukaan ei ole kuullut vuosiin. Antti Tuisku taas on onnistunut pysymään suosittuna yli 10 vuoden ajan. Juuri tällä hetkellä, vuonna 2016 Antin suosio on luultavasti suurempi, kuin vielä koskaan ennen. Tänä vuonna hän voitti myös Emma-gaalassa vuoden 2015 miessolisti -palkinnon. Tuiskun viime vuonna ilmestynyt albumi “En kommentoi” on myös useaan otteeseen palkittu.

Antti Tuisku on julkaissut jopa 10 pitkäsoittoa, joista jokaiselta on tullut vähintään yksi hitti. Minä olen kasvanut Antti Tuiskun hittien tahdissa, joten muistan niistä soitetuimmat väkinsinkin, vaikka en ole ollutkaan fani. Ensimmäinen Tuiskun hiteistä oli “En halua tietää”, jota soitettiin radiossa niin paljon, että sen sanat ovat tutut vieläkin. Ensimmäisen albumin jälkeen Antilta ilmestyi pari levyä, joista ei tullut kovin tunnettuja. Vuonna 2009 ilmestynyt “Hengitän“-albumi toi Antin taas yhdeksi radion soitetuimmista artisteita, ja Antti jatkoi hyvää putkea levyllään “Kaunis Kaaos”. Erityisesti kappaleet “Juuret”, sekä “Hyökyaalto” olivat kaikkien tuntemia kappaleita

Artistina Antti kasvoi ensin diskopopparista herkistelijäksi, ja vahvaksi, aidoksi artistiksi, joka sanoo mitä haluaa. Albumi “En kommentoi” osoittaa Antin olevan täysin sinut itsensä kanssa, ja se on suorastaan täynnä hittejä. Kappaleiden aidoilla sanoituksilla on osansa siihen, miksi niin monesta kappaleesta juuri kyseisellä albumilla on tullut niin suosittu. Tuntuu miltei kuin Antti olisi harjoitellut koko uransa tätä levyä varten, ja nyt vasta päästänyt itsensä täysin valloilleen. Levy on saanut etenkin heti julkaisunsa jälkeen jonkin verran kritiikkiä, mutta kritiikin yläpuolella ovat muun muassa kolme Emma-palkintoa, jotka Antti voitti levyllään. Albumi puhuttelee kuulijaansa, ja paljastaa Antista syvimmätkin kerrokset, jos osaa vain kuunnella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *