Poppari Ariana Grande

Ariana Grande (Ariana Grande-Buter) on 1993 syntynyt yhdysvaltalainen laulaja ja näyttelijä. Grande syntyi Boca Ratonissa, Floridassa. Hänellä on italialaisia sukujuuria. Grande aloitti näyttelemisen jo lapsena. Hän esiintyi lastenteatterissa Fort Launderdalessa, jossa teki ensimmäisen pääroolinsa Annie -musikaalissa. Sen jälkeen seurasivat roolit Kaunotar ja hirviö ja Ihmemaa Oz. Hän on myös laulanut muutamassa orkesterissa. Ollessaan vasta 14-vuotias Grande teki Boradway -debyyttinsä musikaalissa 13.

Granden musiikkityyli on pääosin poppia ja nykyaikaista R&B:tä. Innoitusta Grande on saanut esikuviltaan Mariah Careyltä, Whitney Houstonilta ja Fergieltä. Granden ääniala käsittää neljä oktaavia. Ensimmäisen studioalbuminsa hän julkaisi vuoden 2013 elokuussa nimellä Yours Truly. Granden toiselta studioalbumilta julkaistiin vuonna 2014 ensimmäinen single ”Problem”, jossa on mukana australialainen rap-artisti Iggy Azaea. Tähän mennessä Grande on julkaissut kolme studialbumia ja kaksi EP:tä.

Alunperin Grande tuli kuuluisaksi television kautta. Hän näytteli Cat Valentinea Nickelodeonin nuortensarjassa Victorius, jonka myltä sai nopeasti teini-idolin tittelin. Grande esiintyy myös televisiosarjassa Scream Queens, joka alkoi Yhdysvalloissa Fox-kanavalla syyskuussa 2015. Hän nuorta naista nimeltään Chanel#2. Grande näyttelee 7. joulukuuta alkaneessa Hairspray Live! -livemusikaalissa hahmoa nimeltä Penny Pingleton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *