The Weeknd

Abel Makkonen Tesfaye, taiteilijanimeltään The Weeknd, on noussut suureen suosioon viime vuosien aikana. Kanadalainen, vuonna 1990 syntynyt The Weeknd on laulaja, lauluntekijä sekä tuottaja. Hän nousi suureen suosioon esimerksiksi kappaleellaan Earned it, joka oli mukana elokuvassa nimeltä Fifty Shades of Grey. Hänen muita suosituimpia kappaleitaan on ollut muun muassa The Hills, Can’t Feel My Face sekä tuorein ja suosituin kappale nimeltä Starboy.

 

theweeknd

Juuret Etiopiasta

Abel Makkonen Tesfaye syntyi 16. helmikuuta Kanadan Torontossa, ja hän on perheen ainut lapsi. Hänen vanhempansa, Makkonen ja Samra Tesfaye ovat Etiopialaisia maahanmuuttajia, jotka saapuivat Kanadaan 80-luvulla. The Weeknd koki rankan nuoruuden, sillä hänen äitinsä työskenteli monessa eri työssä, ja myöhemmin isä hylkäsi perheen. The Weeknd aloitti polttamaan kannabista ollessaan 11-vuotias, ja siirtyi myös myöhemmin vahvempiin huumeisiin. Hän kävi myös kahta koulua valmistumatta kummastakaan.

Ulkona jo kolme eri albumia

Rankasta lapsuudestaan huolimatta, The Weeknd on saavuttanut upean uran ja monet tietävät hänen nimensä ympäri maailmaa. Varsinaisesti hän aloitti uransa vuonna 2010, jolloin hän loi muutamia kappaleita, joita ovat esimerkiksi What You Need, Loft Music sekä The Morning. Näiden avulla Tesfaye oli kerännyt itselleen jo kasvavan fanijoukon.

Näiden vuosien aikana The Weeknd on julkaissut jo kolme suosiota kerännyttä albumia:

  • Trilogy and Kiss Land (2012-2014)
  • Beauty Behind the Maddness (2015)
  • Starboy (2016)

Erottuva tyyli

Hänen kappaleensa ovat tavallisesti hidastempoisia, josta löytyy paljon bassoa ja kaikua. Musiikkityyli suuntautuu R&B:hen, mutta seasta löytyy myös punkkia. Sanoitukset ovat yleensä hyvin tunteellisia, ja ne kertovatkin tavallisesti tunteista, seksistä, huumeista ja juhlimisesta. The Weeknd on kokonaisuudessaan hyvin persoonallinen varjoisalla ja mielenkiintoisella luonteellaan sekä ainutlaatuisilla kappaleillaan.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *