Jenni Vartiainen – Suomen upein laulajatar

Jenni Vartiainen on Suomen suositumpia ja seuratuimpia naisartisteja. Vartiainen tuli kuuluisuuteen Popstars– televisio-ohjelmasta vuonna 2002, jossa hän oli yksi kolmesta Gimmel-yhtyeen jäsenistä. Tämän jälkeen Vartiainen on niittänyt kuuluisuutta soolourallaan.

 

jenni vartiainen

Kuka on Jenni Vartiainen?

Jenni Vartiainen on syntynyt Kuopiossa 20. maaliskuuta vuonna 1983. Vartiainen on ollut pienestä pitäen erittäin musikaalinen, sillä hän on aloittanut pianon- sekä poikkihuilun soittamisen jo yhdeksänvuotiaana. Vartiainen on ollut yläastella ollessaan musiikkiluokalla sekä tämän jälkeen opiskellut Kuopion musiikkilukiossa. Myös hänen koulutuksensa on musiikkialalta, sillä hän on valmistunut vuonna 2012 pop-jazz -musiikkipedagogiksi Metropolian ammattikorkeakoulusta. Vartiainen on tullut myös tunnetuksi taitoluistelujäältä, sillä hän on harrastanut taitoluistelua SM-tasolla 16-vuotiaaksi. Viimeistään koko kansan tuntemaksi Vartiainen on tullut vuonna 2014 esitetystä Vain elämää -televisiosarjasta.

Vartiaisen ura

Kuten aiemmin mainittiiinkin, Jenni Vartiainen on hypännyt kuuluisuteen Popstars -ohjelmasta ja ohjelmassa perustetusta Gimmel-yhtyeestä. Gimmel-yhtyeen jälkeen Vartiainen päätti kokeilla soolouraa ja hänen ensimmäinen sooloalbumi ”Ihmisten edessä” ilmeistyikin vuonna 2007. Hänen ensimmäinen soolosinglensä oli ”Tunnoton”. Albuminen nimen mukainen single ”Ihmisten edessä” voitti julkaisuvuotenaan Vuoden biisi -Emma. Yhteensä Vartiainen on saanut jo 9 Emma-palkintoa.

Vartiainen on julkaissut yhteensä neljä sooloalbumia. Toinen sooloalbumi Seili ilmestyi vuonna 2010, joka on Suomen yksi myydyimpiä albumeita. Vuonna 2013 Vartiainen julkaisi albumin Terra. Terra oli niin suosittu, että siitä julkaistiin vielä vuonna 2014 platinapainos, jossa oli lisäksi kolme uutta singleä sekä kolme akustista versiota.

Vartiaisen yksityiselämä

Vartiainen on tehnyt tiiviistä yhteistyötä ex-miehensä säveltäjä-tuottaja Jukka Immosen kanssa, sillä Immonen on tuottanut kaikki Vartiaisen tähän asti julkaistut albumit. Pariskunnan avoliitto päättyi kuitenkin eroon syyskuussa 2014. Viimeisten tietojen mukaan laulajatar on seurustellut laulaja-lauluntekijä Elias Kaskisen kanssa, jolla on suosittu yhtye Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit. Suhde on kohahduttanut medioissa, sillä Kaskinen on Vartiaista huomattavasti nuorempi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *