Musiikki ja sen vaikutus ihmiskehoon ja mieleen

healing music

Yleisesti ottaen tiedetään että rentoutuakseen tai saavuttaakseen jonkinlaisen henkisen tilan, musiikin rytmin on mielellään oltava sydämenlyönnin kaltainen, joka kuitenkin on riffiltään hyvinkin yksinkertainen. Voisiko tämä johtua siitä, että jo kohdussa ollessaan kaikki meistä kuulevat äidin sydämen sykkeen, joka on silloin meille koko todellisuus. Olimmepa sitten miten kovapintaisia tahansa, jokaisen meidän sisällä asuu tuo pieni lapsi, joka löytää sisäisen rauhan musiikista. Siksi tämän päiväinen blogi kirjoituksemme käsitteleekin musiikkia parantavana ja voimaannuttavana elementtinä.

On olemassa lukuisia tutkimuksia ja näyttöä siitä, kuinka musiikki voi parantaa niin dementikkojen kuin muidenkin pitkäaikaissairaiden elämänlaatua ja auttaa heitä myös kommunikoinnissa. Ihmisen muistissa musiikilla on aivan omanlaisensa ja tärkeä merkitys. Jopa silloin kun muistikapasiteetti on voimakkaasti heikentynyt ja ihmisellä on jopa vaikeuksia tunnistaa läheisiään, musiikki saa usein ihmisen ulos muistamattomuuden kuoresta.

Samalla tavalla terveet ihmiset voivat ammentaa itselleen valtavasti voimaa ja henkisyyttä musiikista ja sen rytmistä. Tiedetään että musiikki voi saada meidät herkistymään tietyille henkisille kokemuksille ja siksi se onkin ollut kautta ihmishistorian olennainen osa niin henkisyyden kuin ihmisyydenkin etsintää.

Musiikin tiedetään ja on jopa tieteellisesti todistettu vaikuttavan niin hengitykseen, hermostoon, verenpaineeseen, aineenvaihduntaan kuin sydämen toimintaankin. Ihmiskeho onkin suuri vastaanotin, jonka luut ja nesteet johtavat musiikin värähtelyä ja äänimaisemaa.

Musiikin on, kuten edellä mainittiin huomattu auttavan esimerkiksi dementikkoja, mutta sen myös huomattu auttavan ihmisen syntymässä, kuin myös kuoleman hetkellä. Monet asiaan hyvin ja tarkasti perehtyneet henkilöt ovatkin yrittäneet saada musiikkia yhdeksi hoitokeinoksi, juurkin sen loistavien hoitotulosten takia. Surullista kyllä yritykset on todella taidokkaasti estetty ja saatu estetty, lähinnä suurten ja globaalien lääkeyhtiöiden osalta. Nämä suuryritykset haluavat jatkossakin varmistaa sen, että ihmiset lääkitsevät itseään heidän tuottamillaan keinoilla. Musiikki ei valittettavasti kuulu näihin heitä kannattaviin hoitomuotoihin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *